Friday, August 24, 2012

cara download u tube paling mudah..

Assalamualaikum..

selamat datang ke blog bolok ini..ngee..

hari ni, saya akan cuba ajar cara untuk donwload apa-apa video yang sedang di mainkan..
cara yang senang.. mungkin bagi sesiapa yang tidak mahu menggunakan internet donwload manager
(kadang-kadang tak boleh masuk dengan jenis browser version) boleh gunakan cara ini..

cara-caranya adalah sangat senang.. tidak perlu memrumitkan diri, hanya beberapa langkah dan boleh settle xsampai 2 minit..dan boleh terus convert kepada jenis mp3,mp4, flv dan lain2... bagi yang amatur/beginner/expert juga masih boleh menggunakan cara ini..

caranya :

1. sila buka link ini ( tekan sini ) dan download seperti mana yang ditunjukkan dalam gambar dibawah.. xsampai 10 saat dah settle..



2. dah ? ok seterusnya bukak mana2 (U-TUBE /video ) kemudian play kan ia.. maka button biru kat bawah..kalau tak de kat bawah, tengok kat atas..cari tanda biru tu.. (lihat gambar)




3) ok, settle dah? kemudian  tekan tanda biru tu.. anda boleh tekan donwload seperti pada gambar di bawah.. settle..
^_^




p/s : selamat mencuba.. =)

2 comments:

  1. Assalamualaikum..

    Nape pilih SD ye, bukan HD?

    =)

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam.. pilih SD sebabnya, dia punya kualiti memang xcantik, tp suara still ok.. kalau HD plak..smua kualiti ok, tapi tengok la size dia.. sangat besar dan internet slow kat sini.. =)

    ReplyDelete