Tuesday, December 20, 2011

Jantung kedua manusia ..

Bila sebut tentang jantung, dalam fikiran kita sudah terfikir, sejenis organ yang mengepam darah ke seluruh badan, berdup-dap, dan merupakan komponen penting dalam badan kita..



Ya, memang tak salah untuk sihat, kita perlu memiliki jantung yang sihat, tapi tahu kah pembaca (bajet ramai je baca..hahaha), apakah jantung kedua manusia ?? ~

~jantung kedua manusia adalah :

KAKI

Kaki pula ada dua kategori, kaki berbau dan kaki tak berbau..haha

tapi kat sini kaki yang dipilih adalah yang tidak berbau..
sebabnya apa ? ~ selain jantung mengepam darah keseluruh badan, kaki juga mengepam/menolak darah dari bawah ke atas.. ini kerana darah yang mengalir dibawah, memerlukan satu daya tujahan keatas bagi melawan graviti, maka kaki (dibantu oleh injap) berperanan sebagai daya tujahan darah keatas. maka, kerana itu lah, kaki merupakan jantung kedua manusia.. sebab itulah kita disarankan supaya, berjalan atau berlari selalu untuk menguatkan otot kaki dan jantung kita.. ^_^



p/s : 
  • jantung kedua bukanye gewe kita..haha
  • banyakkan bersenam dan jaga kaki anda jangan berbau..



Saturday, December 17, 2011

teknik pinjam tapi untung .. ini bukan MLM

^_^


ok, disini aku nak kongsikan kat pembaca2 (xde org pn lawat sini..haha), cara-cara untuk buat duit dengan cepat dan senang.. lama dah aku terfikir teori ini, tapi xpernah buat lagi la.. walaubagaimana pun, aku tetap nak ajar..hehe.


ok, untuk perhatian semua, ini bukan la MLM, Jual2 produk, Buka kedai, atau yang lain2.. tapi ini dipanggil 
" teknik pinjam dan untung. " 

Ok, untuk tidak membuang masa, sila lihat gambar di bawah , dan kemudian baru baca huraian dia ok.. selamat mencuba..  =)

Click gambar tuk pembesaran =P




1) pinjam rm 50k dari bank1, amik dan simpan (dh jadi duit kita).. kat sini kita hutang, bila hutang, kita ada masa beberapa tahun untuk bayar, contoh kita amik 1 tahun tuk bayar.
2) selepas 1 tahun, pnjam duit dari bank2 rm 50k then bayar ke bank1.. kat sini hutang di bank1 dah settle, tapi hutang kat bank2 pula, maka amik masa 1 tahun lagi...
3) selepas satu tahun, pinjam dari bank3 rm50k then bayar ke bank2.. kat sini hutang di bank 2 dah settle, tapi hutang kat bank3 pula, maka amik masa satu tahun tuk bayar.
4)pinjam balik rm50 k dari bank1 then bayar ke bank3.. dan kemudian begitu la, pusing-pusing dan pusing.. 


begitu la seterusnya.. so kat situ kita akan dapat duit RM 50k , ..huhu.. tapi untuk lebih praktikal, boleh pinjam dengan kawan2 je..jgn dengan bank,..sbb bank ada bunga.. wohaa..!




ok.. selamat mencuba..


Saturday, December 3, 2011

Konvo UM

Aduhai.. rupanya, sudah lama aku tak updatekan blog buruk ini..hehe..


Ok, untuk tidak mengecewakan, aku dengan sukacita memaklumkan aku dah konvo awal bulan 10 ( dah agak basi dah).. dan aku tak pernah upload, walau satu gambar konvo pun kat mana2 laman sosial, blog, email, or mana2.... kalau ada pun gambar konvo, itu rakan2,sahabat2, kawan2 dan lain2 yang uploadkan.. (terima kasih kepada mereka)




em.. walaupun, ini first time aku konvo selama hidup 23 tahun+ sedikit bulan, tetapi aku rasa biasa2 sahaja, tiada ghairah mahu pun berahi, tiada pencarian baju atau seluar baru, dan tiada gambar-gambar yang banyak..tiada semuanya..


walau bagaimana pun, aku hargai semua yang hadir meraikan konvo aku, yg tlg amik gambar, yg bagi bunga, yang belanja makan, yg berkongsi masalah dan sebagainya.. moga Allah balas jasa baik kalian..amin.. ^_^


dan disini, aku kongsikan beberapa (3 aje)  gambar konvo aku.. 


LOKASI : UNIVERSITI MALAYA  5/10/2011


tali dh ttp muka...haha..adoi...












bila kita memegang ijazah, kita juga memegang amanah. Apa guna sebuah ijazah, jika ianya hanya wayang bagi kita.. =,)