Saturday, January 8, 2011

Jenis-jenis budak U.. erk...

sekadar pemerhatian ringkas sahaja : ^_^

1. jenis belajar : bangun tido pegang buku, tido dengan buku, pergi kelas, balik kelas, buat assingment, buat report, tak kisah apa yang berlaku kat luar.. jenis ni paling susah hendak dijumpai, ia ibarat species yang hampir pupus.. keh3

2. jenis suka download cerita :  semua cerita di download dia, dari cerita melayu, cina, india, orang putih, kartun, cerita kungfu dan macam-macam lagi cerita, yang kadang-kadang bila ditanya, dah abis tengok ke yang download tadi ? jwpn : belum lagi, tak sempat.. (tapi masih duk download cerita lain plak).. jenis ni memang tarik internet kuat., haha...

3. jenis berblog dan FB:  bangun pagi blog dan Fb, balik kelas blog dan Fb, dalam kuliah fikir nak tulis apa kat blog dan Fb, dan akhirnya, muka pun dah macam blog dah, tengok muka dia pun seperti bertulis-tulisan dalam blog.. =).. segala macam benda diceritakan di blog dan Fb.. kalau kat FB plak, asik like je komen orang..haha..

4. jenis couple melekat : yang ni keje ye duduk dengan couple dia je, g kuliah dengan couple, g masjid jamek dengan couple, g makan dengan couple, u belanja i, i belanja u..haha..dan study pun dengan couple. kalau putus dengan couple ni, cari couple yang lain.. kalau tak telefon atau mesej sehari, mesti rasa ada je yang kurang... species ni sejak akhir-akhir ni seperti satu pandemic yang tak terkawal..adei..

5. jenis main game 24jam sehari : yang ini kerjanya memang game je, laptop atau komputer yang terbuka tu, memang bunyi game je, sebut je permainan apa yang dia tak pernah main.. NFS, GTA, PES11, Truck lori, spiderman, dan ZOmbie kg pisang..tension katanya...hahaha

6. jenis update telefon.. yang jenis tukar telefon je, dapat duit beli Hp baru, blueberry, blackberry,yellowberry,cheryberrry...haha.. mcm2 berry dia ada.. Ptptn, Jpa habis buat beli hp baru.. tapi sekrang jenis macam ni dah slow sikit dah.. tak pasti kenapa.. =)

7. jenis fitnah-fitnah gedebuk-gedebak, jenis yang ni banyak bila dah dekat-dekat PRK (pilihan raya kampus).. pihak ni kata pihak tu salah, pihak tu kata pihak ni salah.. lepas itu, keluarlah macam-macam nota-nota kecil untuk penyebaran fitnah yang lebih cepat.. kemudian Fb pula akan dijadikan tempat bercakar-cakaran... habis semua pekung dan aib orang di buka-nya... ish3

8. jenis blur je.. haha.. yang ni jenis, xde dalam kategori jenis kat atas, mereka akan blur je, sampai satu tahap, tak heran dah dengan apa yang berlaku sekeliling mereka. yuran kolej naik, yuran library naik, barang naik, dan yang naik-naik, semua dia tak kisah.. yang penting, dia blur je..kui3..


dan banyak lagi jenis-jenis yang tidak diceritakan lagi..keh3..
maka : rasa-rasanya korang kategori yang mana ?? uhuk2...

p/s : sekadar pemerhatian sahaja, boleh diterima dan boleh ditolak, tiada masalah...

(byk jgk katergori aku kat atas tu..haha)

5 comments:

  1. ko memg.sume ko like kot.haha
    aku xtrsenarai dlm ciri2 yg ko list 2..aku bdk baek..haha

    ReplyDelete
  2. .. ceh.. skit lagi akan tersenarai.haha

    ReplyDelete
  3. byk jugak kena kat ko eh..haha
    aku dh xblaja..so tak masuk list

    ReplyDelete
  4. munir : haha.. ceh.. like = support


    hime : haha.. itu jgak jenis2 bdk yg dlu pnh duk U,,haha

    ReplyDelete