Friday, June 1, 2012

Teknik nak baca buku secara free !!

OK, di sini saya akan ajarkan, bagaimana membaca buku secara free, tanpa perlu bayar..

apa ?? tanpa perlu bayar ??  "ko biar betul anuar " ??

Ya, betul.. teknik rahsia ini telah aku gunakan ketika belajar di UM dulu..ngeee~~
teknik ini sangat rahsia dalam membuat assingment.. woha!!

Ok, cara-caranya adalah  :
  •  buat email GMAIL
  • cari atau search nama buku yang nak dicari (rujuk gambar 1)
  • bookmark buku kalau tak sempat baca tu (rujuk gambar 2 )
  • boleh rujuk tajuk buku, nama penulis, dan terbitan dari mana untuk dibuat rujukan dalam assingment anda.. !!


Gambar 1 link : google book (CLICK HERE)


Gambar 2

Mudah sahaja kan ? ape lagi, kalau tak berkemampuan macam aku time kat universiti , boleh guna cara ini, kalau ada duit skit, boleh la photostat deh..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
teringat :
Dulu kat um, selama 3 tahun belajar hanya 2 jenis buku pelajaran je yg aku beli.. huhu.. yang lain semua pinjam / xbeli dan rujuk di google sahaja.. adeii..

3 comments:

  1. btw, xdpt pon.. search keyword tu kena yg umum ke?

    ReplyDelete
  2. em.. xde la.. search kalau tahu tajuk buku, lg best.. kalau general pn ok.. dia akan cari yang berkaitan.. ada je kdang2 nama buku yg xde.. still ada kelemahan ;)

    ReplyDelete